NATIONALEN ANNO 2008 @ TOPEKA KANSAS, USA
Retur til galleriet <--Fredag d. 26. september 2008, drog Erik, Laura, Quinto & Robbie af sted til Kansas. Med meget møje og besvær havde vi fået booket fly til hundene. SAS ville dog kun flyve med 3 hunde, så afslutningen blev, at vi fløj direkte fra København til Chicago mens Gitte fløj fra Billund til Chicago via Amsterdam. For at hundene ikke skulle rejse længere end højst nødvendigt havde vi så lejet et mobilhome, som skulle fragte os fra Chicago til Kansas. Erik var naturligvis chauffør.

For første gang er vi blevet kørt i lufthavnen i 2 biler!! Eriks børn var næsten alle mødt op for at give en hånd med. Det lyder tåbeligt, men der er altså meget at se til med 2 hunde, 1 baby, 2 kufferter, 2 gigant flykasser og diverse håndbagager til de 2 benede. Selve indtjekningen tog faktisk 1 time. Flykasserne skulle besigtiges ved SAS's skranke, hvorefter de skulle flyttes ned til "oversize luggage", hvor de kunne samles, og hundene sættes ind. Imens står man så med en utålmodig baby og de 4 benede, som tiltrækker meget opmærksomhed i sådan en ellers kedelig lufthavn. 2 samojeder kan hurtigt få lavet fest. Da sikkerhedesfolkene havde tjekket flykasserne kunne rejsen så begynde. Grundet størrelsen på kasserne måtte hundene køres ad 2 omgange. Hundene snakkede dog alligevel sammen.....he he

Ved ingangen til flyveren kunne vi se hundene blive lastet og for engang skyld kom vi også selv i første række - det var Laura, der havde arrangeret den del. Vi sad upåklageligt uden at få most knæene af de foransiddende - men det kunne da have været godt det samme for Laura ønskede ikke at sidde! Efter godt 2 timers "koncert" i flyet gik hun omkuld. Måske havde hun ondt i ørerne - i don't know - men det er altså lettere af have hunde med!

Ved ankomsten i Chicago havde Gitte allerede lokaliseret vores hunde og fundet en lokal mand med en stor rullevogn (det var meget smart at flyvene ankom med ½ times mellemrum). Noget skulle fruen jo tage sig til......ha ha - det var i en røgfri zone - hendes hunde var fejlagtigt blevet læsset af i Cargo-afdelingen. Hotellet (vi havde booket i selve lufthavnen) hentede os i vores helt egen bus. Mindre kunne bestemt ikke gøre det - 3 personer - 1 baby - 4 hunde - 4 flykasser - et ukendt antalt kufferter og øvrige poser. I guuuuuuuuuuuuuder et menageri. Hele hotellet blev sat på den anden ende - men fik vores ting fragtet til de respekive værelser.


Pyyyyyh det var hårdt - nu skal der slappes af!!

Dagen derpå tog Erik ud og hentede vores mobile hjem, som skulle fragte os til Kansas. Planen var at finde et hotel på vejen, men efter jeg ud på de senere timer havde blundet lidt med lillepigen, mente jeg, at vi godt liiiiiiiiiiiiige kunne snuppe det NÆSTE hotel, som nok var bedre........tja nøøøø det var måske ikke den bedste idé. Der var ultra langt mellem hotellerne og chaufføren begyndte at virke noget træt. Da der endelig kom et hotel, var det selvfølgelig fuldstændig booket! GAB GAB. Sådan gik det så til, at vi måtte overnatte i vores hus på hjul. Det blev til nogle timer, hvorefter Laura var ret frisk og moderen var ret opsat på at komme videre.....ha ha. Den første bil på vejen var sådan set en spøgelsesbilist, der kom imod os, så det var godt, at vores chauffør var vågen! Det er altså farligt....sådan noget.


Vores RV og den uundværlige Bell-mand!!The chauffør!!Huset indefra - kaffebrygning "on tour"!!


Tøserne - bagerst i bilenDrengene forrest i bilenCo-pilot - a sleep!


Til venstre: udstillingsområde - stor bygning: hotellet


Eriks bil nr. 2 på "ferien"

Velankommet til KANSAS EXPOCENTER og hotellet kl. 06.30 kunne vi så pænt vente til at vores værelser blev ledige kl. 12. Vi ville gå i brusebad i svømmehallen, men hvor fedt er det lige, når der kun er ét unisex-bad (ovenikøbet med koldt vand!). Sådan blev truckervasken opfundet!! Vi spiste en overdådig morgenmad og tog på sightseeing. Hele turen var forløbet uden GPS-historier. Men da vi så skulle finde en pet-butik (ligeud og så til højre), kørte Erik og Co-pilot Gitte rundt og rundt på totalt små villaveje, men vores lokum af en RV!!!


Bøøøøøøøøøøøøøøøøøøh!!!

----------------
DOGSHOW!!
----------------

Starring......


Roxanna & Gabe


Robbie & Quinto


Camp Denmark


Hyggestund


Grooming-area


Ringen!!

Now .... let the show begin!!

----------------
SWEEPSTAKES
----------------

Udstillingen blev for vores vedkommende indledt med Sweepstakes. Det er en uformel klasse for hvalpe.
Dommer: Kathleen Winslow Farlow

Robbie og Quinto var tilmeldt i samme klasse. Der var 26 hvalpe i klassen. Gitte ville helst gå med Robbie og jeg havde luret, at det ville være rigtig længe at have Quinto i ringen.....så da den professionelle handler "Robert" spurgte om han måtte gå med Quito, tja så var det rigtig fristende at sige "JA". Robert var vild med Quinto, og da han kan nogle danske gloser fra sin promovering af DeeJay, så var det jo et perfect match.Gitte - Robbie & Robert - QuintoGitte - Robbie & (Blair) & Robert - Quinto


Gitte - Robbie & (Blair) & Robert - Quinto


Gitte - Robbie


Robert - Quinto


Robert - Quinto


Gitte - Robbie & Robert - Quinto
Det lader til, at Gitte (også) retter på den professionelle...ha ha


Gitte - Robbie

Robert mente at den eneste skygge, der hang over Quinto - var Robbie. Men han havde sat sig for at vinde over Gitte. Som sagt så gjort. De klarede begge cuttet. Længe stod Gitte & Robert ved siden af hinanden. Så kom der nogle hunde i mellem. Det lignede en 6 + 7 plads til mine drenge, men så skete der noget. Robert kæmpede en brav kamp og rykkede den ene plads efter den næste - i den rigtige retning. Hold fast et syn. De sluttede på en 2 plads!! WAUW. Dagen derpå sagde dommeren til Robert "I should have let your dog win...!". JA - men det var jo så en postgang for sent - det kan man jo ikke bruge til noget". Nå men jeg fik en skøn roset, et smagfuldt samojedur (hø hø) samt en check på USD 91. Sidstnævnte nåede jeg så kun at have i ca. 5 min før den fandt vej ned i Roberts lomme. ha ha. That's the game. Det var nu ærligt fortjent. Sjældent har jeg set en mand svede så meget. Sikke en gejst!!

Roxanna var også tilmeldt i Sweepstakes og hende og Gitte løb ligeledes af sted med en 2. plads (der naturligvis også skulle have været en første plads.....tsk-tsk)


Gitte - Roxanna


Gitte - Roxanna (forrest)

----------------
REGULAR DOGCLASSES
----------------
Dommer: Kathy Bube

Yes! jeg fik kolde fødder. Ved ikke om Gitte havde regnet med det, for vupti - hun havde udstillingstøj med til enhver lejlighed! Og det skulle da bruges. Robbie stillede endnu engang i hvalpeklassen. Der var 21 tilmeldte. Gitte & Robbie gjorde det fremragende og blav taget ud blandt de 10 sidste. Desværre blev de ikke placeret blandt de 4 første. Øv. Dog blev Robbie bemærket fra sidelinien og det luner jo altid.


Robbie


Robbie & Gitte


Robbie & Gitte


Robbie & Gitte


Robbie & Gitte (Blair følger med i baggrunden)


Robbie & Gitte (Blair følger med i baggrunden)


Robbie & Gitte

Jeg fortrød nu lidt, at jeg havde sat Quinto i åben klasse, for jeg regnede med, at han ville få svært ved at klare sig mod de 26 andre. Gitte viste Quinto, og de så bare super godt ud. Det lignede igen ikke en placering, men så kom der skred i tingene. Nu rykkede det! Da Gitte stod som nr. 2 og dommeren blev ved med at gå frem og tilbage mellem hundene fik jeg åndedrætsbesvær. Pyyyyh en hede!


Quinto's klasse (Quinto og Gitte står til højre i billedet ved pilen)


Quinto's klasse


Quinto & Gitte


Quinto & Gitte


Quinto & Gitte


xx/xx - Quinto & Gitte


xx/xx - Quinto & Gitte

Erik og jeg havde sagt, at vi bare håbede på en placering mellem de 4 første, og da Quinto endte med at vinde klassen kom tårerne!! Så glemte jeg helt at tage flere billeder!! Nøøøøøøj hvor fedt. Dermed gik Quinto videre og skulle kæmpe mod de andre klassevindere om at blive "winners dog". Han var KLART den lækreste hund, men dommeren valgte ham ikke. Øv.

Efterfølgende skulle vi vaske Gabe. Hun skulle med sin far ind i "Stud-dog", så det blev til en LYN-vask. Yan & Carrie stod i kø ved hundebadene for os, og vi var 3 om at blowe! Vi nåede det!! Men desværre blev i de ikke taget ud. Jasper så ellers godt ud i år.

Judi & Blair valgte at trække Felix fra Stud-dog, da dommeren ikke havde placeret Robbie. Det var nok også godt det samme, for farmand Felix havde travlt med damer hist og her ...... så han gad nok ikke udstille after all.

----------------
REGULAR BITCHCLASSES
----------------
Dommer: Lia Benson

Så var det Gittes tur til at show damerne. Roxanna lagde hårdt ud med at vinde sin klasse med 17 hvalpe. Det lignede egentlig i lang tid en 2 eller en 3 plads, men vupti - så blev Roxanna hevet op foran. Helt rimeligt.


Gitte & Roxanna

Gabe var tilmeldt i Breed By Exhibitor. Der var 41 tæver i klassen. Det lod ikke til at tage modet fra Gitte & Gabe og de vandt i fin stil klassen.


Gitte & Gabe (Reverve Winner)

Så skulle både Roxanna & Gabe gå videre til at kæmpe om at blive Winners Bitch. Gitte satsede selvfølgelig på at gå med Gabe, og jeg fik æren at vildbassen Roxanna. Ærlig talt var det hyggeligt nok, men Roxanna havde godt nok travlt med at komme hen til sin moar!! hi hi

Så skete det edder sparkeme igen!! Gabe vandt ikke........men blev i stedet reserve-winner. Dette er vindertæven:


Winners Bitch - Hawkwind's Silver Star  Garnet


Et billede siger mere en ord.

Derefter skulle vi udstille Gabe i Brood-bitch sammen med Robbie & Roxanna. Der var 21 tilmeldte og Gabe vandt!


Nana/Robbie - Gitte/Roxanna - Judi/Gabe


Nana/Robbie - Gitte/Roxanna - Judi/Gabe

Tilmed blev Gabe's søster Gina nr. 2. Tillykke Robert, Yan & Novia.


Nana/Robbie - Gitte/Roxanna - Judi/Gabe - Robert/Gina & Gina's afkom/ejere

Så vi endte med 4 klassevindere ud af 5 mulige - det er da ikke så ringe endda....!?

----------------
INTERSEX
----------------
Dommer: Jean Fournier

I dag skulle der dømmes champion hanner og champion tæver. Yan & Novia havde DeeJay & Lolly med. Robert viste DeeJay og Gitte skulle vise Lolly. DeeJay var også i parringshumør, så desværre blev det ikke til det store i år. Lolly er en rigtig fin tæve, men blev ikke valgt ud blandt de sidste 20 champions.


Gitte & Lolly

Slutteligt skulle den bedste hvalp i aldersgruppen 6 - 12 mdr. findes. Den nappede Roxanna blandt 75 hvalpe (selvfølgelig) :)

----------------
ROGER OVER AND OUT!!
----------------